onsdag 18. august 2010

The Fight for the Spotlight.Jeg hadde, som sikkert mange andre, lovet meg selv å ikke la meg provosere av årets OFW-lineup. Nå som jeg ligger småsyk hjemme på sofaen og bærer nag til at jeg går glipp av Batlak og Selvig og Fam Irvoll ikveld merker jeg at jeg kaster meg på bølgen allikevel. For etter å ha lest Pål Vassbotns halvhjertede forsøk på å forsvare "kjendisenes" innpass i OFW's program til TV2.no synes jeg ikke det er flaut å kaste seg i debatten. Marianne Jemtegård (redaktør for Vixen) mener at en rekke designere ikke ønsker å bli sidestilt med de såkalte designerne (nevner ikke navn, men dere vet hvem det dreier seg om) som pryder programmet i år. Vassbotn på sin side responderer med følgende utsagn: "Pressen ønsker ikke å gå så faglig til verks. De dekker det som har med kjendiseri og gjøre"

Jeg stiller meg 100% bak Jemtegårds teori. Skuffelsen faller på OFW's evne til å sette sammen programmet. For, ja, ok, så spiller media en stor del i dette som begynner å ligne et kaos hvor den fake Cindy-dukken legges i samme lekeboks som originalen Barbie, men det kan da virkelig ikke forsvares bak det. I et lite samfunn som Fashion-Norge er, er det viktig å ikke la media sette dagsorden, iallefall ikke ene og alene. Skal vi virkelig la oss presse ut på den måten? Skal hardarbeidende kunstnere settes bakerst i salen mens b-kjendiser sitter på front row? Fordi media bestemmer det slik? Really? Jeg skjønner markedsverdien av hele konseptet "kjendiser for ....", men for enhver pris? Jeg stiller isåfall store spørsmålstegn blandet med utropstegn til valget av markedsstrategi for årets OFW. Nå skal jeg ikke skryte på meg å vite hvorfor f.eks. Vatle og Iselin Engan ikke står på programmet, for det vet jeg ikke noe om, men dersom det er slik at de ikke deltar i fare for å bli satt i bås med TV3's man-hunter-flopp, den røde fyllearresten.no og en snødekka dude, er det både en trist og farlig utvikling for hele Fashion Week-konseptet i Norge. 

Med fare for å høres kritisk og bitchy ut overfor ledelsen av OFW ved Pål Vassbotn (jeg beklager, det er ikke personlig). Get some balls! Sats på de menneskene som bruker all sin tid på spennende, nyskapende og flawless søm! Sats på de som virkelig trenger støtte, tenk nytt i forhold til å få mediedekning. For hvor mye fetere hadde det ikke vært dersom OFW fikk oppmerksomhet for kvalitet fremfor stjernedryss? Dersom Danmark hadde hatt russ er jeg 150% sikker på at russedress.dk aldri hadde fått sette sin fot innenfor CFW's arena. De hadde ikke fått stå utenfor engang. De hadde vært bannlyst. For hva faen slags lys og fokus kan russedress.no egentlig sette mot det norske motebildet? Jeg bare spør...

4 kommentarer:

 1. Det ekke noe poeng for meg å rekapitulere alt det du sa med egne ord.. sier bare: er helt helt enig. LOL at russedress.no i det hele tatt er med på OFW. Og han som designer onepiece. Er det rart mote-norge aaaaldri når nye høyder når FW i Oslo satser mer på komedie enn moteukas egentlige mål...?

  SvarSlett
 2. ..og pia haraldsen.

  SvarSlett
 3. Men russedresser er jo en stor del av norsk tekstilindustri, selv om det ikke er MOTE sånn sett. Det russedress burde satset på er heller et eget moteshow i samme uke som OFW.... ikke vært en del, for det blir litt feil...

  synd vi ikke så deg! ;)

  SvarSlett

comment, please?